יום שלישי, 21 בדצמבר 2010

Multi-Tasking, מה זאת החיה הזאת?


אם אתם לא אנשי תוכנה, כנראה שהמינוחים האלה של ריבוי משימות או multi tasking, נשמעים לכם כמו מנדרינית מדוברת. אז מה זה בכלל ולמה זה טוב?

כל המחשבים הביתיים שלנו יודעים לעשות מספר משימות במקביל – לנגן מוזיקה, להוריד את הפרק האחרון של גריי ולהפעיל Excel או כל רעיון אחר שאתם חושבים עליו. היכולת הזאת דורשת ממערכת ההפעלה (ברוב הזמן "חלונות") לדעת לנהל במספר משימות במקביל וחוץ מזה היא דורשת משאבי חישוב (CPU בעברית) שיוכלו לנהל את המשימות האלה.
עד לגירסה 4 של האייפון וגירסה 4.2 של האייפד לא יכולנו להפעיל מספר משימות במקביל על מכשירי iOS. לאפל היו כל מיני תירוצים שבעיקר אמרו – המכשירים לא מספיק "חזקים" לעשות את זה. יכול להיות, אבל עכשיו זה מאחורינו ואנחנו יכולים להריץ כמה אפליקציות במקביל.

באמת, אפשר עכשיו? אז זהו, שלא בדיוק אבל בערך...

מה שקורה, זה שחוץ ממספר אפליקציות קטן כמו תוכנות ניווט, תוכנות תקשורת כמו סקייפ וכמובן האייפוד שבאמת רצות ברקע מרגע ההפעלה שלהן וממשיכות לעבוד (ולבזבז סוללה כל הזמן), שאר התוכנות "שומרות מצב". כלומר, אם נצא מהן ונחזור אח"כ אנחנו נחזור לאותו מקום. היכולת הזאת היא אוטומטית ואנחנו לא צריכים לעשות כלום כדי להפעיל אותה. הערה - כאשר האפליקציה באמת רצה ברקע מופיע חץ קטן ליד הסימן של הבטריה.

בכל זאת חשוב לדעת איזה אפליקציות נמצאות ברקע כי לפעמים אפשר להרגיש שהאייפון מתחיל להגיב יותר לאט ואז אולי רצוי לסגור חלק מהאפליקציות שאנחנו לא משתמשים בהן. לחלק קטן של האפליקציות יש כפתור כיבוי (כמו ב - Waze), אבל לרוב אין, אז מה עושים?

לחיצה כפולה על מקש Home תפתח בתחתית המכשיר את שורת ריבוי המשימות (שם מדהים).


כל האפליקציות שמופיעות בתחתית רצות עכשיו ברקע (אפשר להזיז את השורה הזאת לצדדים).
אם תלחצו לחיצה ארוכה על אפליקציה, תיכנסו למצב "נדנוד" שנראה כך:


ועכשיו אתם יכולים למחוק את האפליקציות שלא באמת בשימוש ע"י לחיצה על "תמרור אין כניסה" שמופיע בפינה השמאלית עליונה של האייקון. אתם לא באמת מוחקים את האפליקציה מהמכשיר רק מפסיקים כרגע להשתמש בה. אם אח"כ תפעילו אותה מהמסך הרגיל, היא פשוט תתחיל לפעול מהתחלה.

מה עוד אפשר לעשות? אם נזיז את שורת האפליקציות ימינה נגיע למסך הבא:


המסך הזה מעט שונה בין האייפון לאייפד, אבל הוא בעצם מאפשר שליטה מהירה על האייפוד ונעילת המסך כך שלא יעבור בין Landscape / Portrait. כן, סטיב החליט שמעכשיו הכפתור הימני באייפד שמנע סיבוב המסך, יתנהג עכשיו כמו באייפון וישתיק את הקולות. לכן מניעת שינוי האוריינטציה של המסך נעשית כאן...
באייפד אפשר גם לשלוט בעוצמת השמע ובבהירות המסך.

זהו, מקווה שהבנתם מה זה multi tasking, עכשיו הגיע הזמן לעוד שלב ב – cut the rope.

נדב

יום שלישי, 14 בדצמבר 2010

למה לי 4.2 עכשיו?


אז ככה, לפני כמה שבועות אפל שחררה את גירסה 4.2 לשוק (את האמת 4.2.1 אבל למי זה משנה), לבעלי האייפד היה יום חג כי הם קיבלו עברית ותמיכה בריבוי משימות, אבל למה הגירסה הזו טובה לבעלי האייפון?
יופי, אני שמח ששאלתי. 
יש כל מיני סיבות משמחות כמו עוד צלילים ל – SMS או יכולת להדפיס ישירות מהאייפון אבל עם כל הכבוד (ויש...) אני חושב שיכולות האבטחה החדשות שוות את המאמץ.

אתנחתא לסיפור אישי – אני בבר של מלון בפריס (כשעוד הייתי תמים ובעל אייפון 2G), יושב ושותה בירה ו... מניח את האייפון על השולחן. אחרי שתי דקות (שבהן קמתי מהשולחן והלכתי לשרותים נטול אייפון) נעלם האייפון. ייאוש, ממש ייאוש! שעות של חיפושים וניסיונות עלובים לתחקר את עובדי המלון הובילו לאפס תוצאות!
למען גילוי נאות – הסיפור הנ"ל יכול לקרות בכל מקום בעולם ובצורות שונות, אבל בשורה התחתונה איבדתם את האייפון (או שגנבו לכם אותו). אגב – זה יכול גם להיות נכון לאייפד ולאייפוד.

אז מה עושים? יש שתי אסכולות, הראשונה אומרת לא לצאת מהבית ולקוות לטוב. השנייה יותר פרואקטיבית וכאן בא הפוסט הזה לעזור.

בקיצור, אפל יצרו יכולת למצוא את האייפון מרחוק, לנעול אותו ואפילו למחוק את התכולה שלו מרחוק. כלומר, אם נחזור לסיפור הצרפתי שלי – יכולתי לראות איפה הגנב נמצא, לנעול את הטלפון או לפחות למחוק אותו כך שהוא לא יוכל לשחק על חשבוני ב – Angry Birds.

אז איך עושים את זה?
קודם כל מגדירים חשבון MobileMe חינמי על המכשיר, ככה:
תלחצו על הגדרות -> דואר -> הוסף חשבון -> MobileMe
תכניסו את פרטי חשבון האייטיונס שלכם
תלחצו Next-> תאשרו ->תאשרו עוד פעם (בתחתית המסך) -> תאשרו פעם שלישית
חכו
תאפשרו Find My iPhone-> תאשרו שוב
J

וזהו אחרי כל הלחיצות האלה בעצם אישרתם לעצמכם לזהות את מיקום הטלפון שלכם בעתיד.

יופי, הגיע יום שישי בערב ואתם לא מוצאים את הטלפון, מה עושים? אם אתם משפחה נורמלית אז יש לכם עוד מכשיר iOS בבית (אייפון, אייפד, אייפוד) אז תתקינו עליו את האפליקציה Find My iPhone, תכניסו את שם המשתמש שלכם (חשבון האייטיונס שהגדרתם למעלה) ותראו את רשימת המכשירים שמותר לכם לעקוב אחריהם (כלומר אלה שהגדרתם כמו שהסברתי למעלה)
ומה אם אין לכם עוד מכשיר בבית? אין בעיה - תיכנסו ל - https://me.com/find/en/ והכל יכול להיות מנוהל דרך המחשב שלכם.

לא, אין לי אף Susan במשפחה, למרות שמבחינת כמות המכשירים היא לגמרי בעסק, אלה התמונות מהאתר של אפל.

כשתלחצו על אחד מהמכשירים, תוכלו לראות אותו על מפה


או במקרה של ארץ הקודש על תצלום לווייני...
בכל מקרה חוץ מלראות ששכחתם את הטלפון בעבודה אתם יכולים לגרום לו לצפצף או כמו שנאמר לנעול / למחוק אותו

כמו שהבנתם, זה יעבוד טוב גם אם שכחתם אותו בכיס של המכנסיים J

כמה הערות והסתייגויות שבלעדיהן היכולת הזאת לא עובדת:
1. אתם חייבים להפעיל את שירותי המקום (הגדרות->כללי->שרותי מקום)
2. הגדרת אימייל בדחיפה ולא ידני (הגדרות->דואר->הבאת נתונים חדשים->לבחור דחיפה או כל נתון אחר שהוא שונה מ"ידני").


חוצמזה - כאן אפל מסבירים איך עושים את זה (הם כותבים יפה :-) http://www.apple.com/iphone/find-my-iphone-setup/


ערב טוב

נדב

יום חמישי, 9 בדצמבר 2010

שינויים באייטיונס

קודם כל אני עושה ניסיון היום וכותב את הפוסט ישר מהאייפון בעזרת אפליקציית Blogpress. נראה איך ייצא, בטח קצר יותר :-)

אפל הודיעו על שני שינויים קטנים באייטיונס אתמול, הראשון פחות נוגע אלינו - כשרוכשים שירים באייטיונס (לא ניתן בחנות הישראלית) אז אפשר לשמוע את ההתחלה של השיר (כנראה כדי לוודא שזה השיר הנכון) עד היום אפשר היה לשמוע 30 שניות ומעכשיו 90 שניות. כנראה לגויים זה עוזר.

יותר מעניין מבחינתי, היא העובדה שמעכשיו מפתחי אפליקציות יכולים לחלק ״תלושי אפליקציות״, כלומר אפליקציות בחינם. עד אתמול ניתן היה לעשות את זה רק בחנות האמריקאית ועכשיו בכל העולם. ולמה זה מעניין? כי אולי, ורק אולי זה אומר שעוד מעט יהיה אפשר לעשות עוד דברים בחנויות בינלאומיות. אולי לקנות שירים, אולי ספרים? אני סקפטי אבל אפשר להמשיך לפנטז.

נדב


- Posted using BlogPress from my iPhone

Location:יחיעם,Kfar Saba,Israel

יום רביעי, 1 בדצמבר 2010

צעדים אחרונים באייטיונס


פרק שלישי ומסכם בטרילוגיית המחץ – אייטיונס ואני

אם אנחנו רק מסנכרנים את האייפון / אייפד / אייפוד עם האייטיונס אז לרוב החיים שלנו דבש. אבל, לפעמים (או בוא נאמר – לעתים קרובות), יש לנו דרישות אחרות מהתוכנה או שהיא סתם עושה לנו בעיות. היום אני אנסה לעזור לכם לפתור את הבעיות האלה ולענות על עוד שאלות שקיבלתי בזמן האחרון.

שאלות נפוצות
1.      אפשר לסנכרן כמה מכשירים עם אותו מחשב?
כן, אפשר, בזהירות - אבל אפשר. למה בזהירות – כי לפעמים זה עושה בעיות, אין לי משהו קונקרטי להגיד רק תשימו לב שבזמן הסנכרון (כמו שהסברתי כאן http://ilifeeffect.blogspot.com/2010/11/blog-post.html ), אתם מסנכרנים את החומר הנכון. לדוגמא אצלי, אחד המחשבים מסנכרן את המכשירים הבאים
 אז פשוט תשימו לב לא להתבלבל.

2.      אפשר לסנכרן את האייפון שלי עם כמה מחשבים?
או, את זה אי אפשר. או לפחות אי אפשר בלי לפגוע במידע, האייטיונס שומר את המידע הקשור לסנכרון על המחשב ואם ננסה לסנכרן אייפון עם אייטיונס חדש, נקבל אזהרה שאם נתעלם ממנה, יש סיכוי שחלק גדול מהאינפורמציה על האייפון תימחק – לא מומלץ.

3.      יש לי בבית כמה מחשבים, אני יכול להשתמש בכולם עם אותו חשבון אייטיונס?
יופי של שאלה, הינה התשובה – כן ואפילו רצוי בבית בו יש יותר ממכשיר אחד. אצלנו לדוגמא לכל אחד מההורים יש לפטופ ובנוסף יש את המחשב הביתי. על כולם יש אייטיונס עם אותם חשבונות (למה חשבונות? כי לפעמים צריך גם חשבון אמריקאי וגם ישראלי, נוכל לדבר על זה בפעם אחרת). אז מה המגבלה – עד חמישה מחשבים לחשבון אייטיונס. מנהלים את זה מתפריט "store" באייטיונס

כדי למחוק מחשב מהרשימה תלחצו על “Deauthoirize…" וכדי להוסיף תלחצו על   “Authorize” (ההוספה מנוהלת לרוב ישירות ע"י האייטיונס). במקרים מיוחדים, לפעמים צריכים לאפס את הרשימה ולהתחיל מחדש, במצב זה נכנסים לחשבון שלנו באייטיונס כך:
·         לחיצה על “iTunes Store” בטאב השמאלי
·         עכשיו בצד ימין למעלה יופיע שם החשבון שלכם באייטיונס, תלחצו עליו
·         תכניסו את הסיסמא שלכם
·         אחרי כמה זמן יופיעו פרטי החשבון שלכם:

אם במקום ששימנתי בכחול מופיע שיש לכם כבר חמישה מחשבים, לא תוכלו להוסיף עוד. אם היו לי חמישה מחשבים אז היה מופיע לי גם כפתור לבטל את כולם ועליו צריך ללחוץ כדי לאפס את ההרשאות של כל המחשבים (נפוץ מאוד כשמחליפים מחשב או סתם הולך הדיסק הקשיח, שימו לב שזאת פעולה שאפשר לבצע רק פעם בשנים עשר חודשים!!!).

4.      קניתי מחשב חדש, איך אני מעביר את כל החומר הישן מהאייטיונס הקודם?
יופי, קודם כל מזל טוב. יש כמה אפשרויות, הדרך הכי בטוחה שאני מצאתי כוללת שני שלבים:
·         מציאת ספריית האייטינס שלכם, בדרך כלל נמצאת ב  - My documents/ My Music/ iTunes ונראית ככה

הקיצר, לוקחים את כל מה שיש בה ומעתיקים את הכל למחשב החדש לאותו מקום (אחרי שהתקנו שם כבר אייטיונס).
·         מוצאים את כל המדיה שיש לנו על המחשב – שירים, סרטים וכו' ומעתיקים לאותו מקום בדיוק שהם היו מהישן אל החדש. זהו

והנה כמה דרכים מוזרות יותר או פחות לפתרון בעיות בתוכנה:
1.      חלק מהתוכן לא מסתנכרן לאייפון -  קורה לפעמים, הדרך הכי טובה להתמודד עם זה – לסנכרן עוד פעם L J
2.      התקנת תוכנה או שידרוגה נכשל – תנתקו את כל מכשירי אפל מהמחשב, תעשו ריסטרט ותתקינו את התוכנה שוב בלי לחבר אף מכשיר עד סיום ההתקנה.
3.      בחיבור האייפון עולות המון הודעות שגיאה ואי אפשר לסנכרן את האייפון – זה הכי מוזר והכי קל לתיקון, תלחצו פעמיים על השעון בפינת המסך, יעלה לכם המסך הבא:

תשנו את אזור הזמן שלכם לאתונה (כמו בתמונה). זהו.

זה הכל להיום, מקווה שעזרתי.

בהצלחה

נדב

יום שלישי, 23 בנובמבר 2010

אייטיונס - צעדים מתקדמים


אז אחרי שהבנו דברים בסיסיים על האייטיונס והצלחנו לסנכרן בהצלחה את האייפון איתה, בואו נראה למה עוד היא טובה.

גיבוי ושיחזור
כמו כל מחשב טוב, לפעמים האייפון מתקלקל, כן כן זה יכול גם לקרות לאפל (יותר ממה שהיינו רוצים). כשזה קורה, אחת הדרכים האופייניות היא לעשות restore שזה בגדול להתקין מחדש את מערכת ההפעלה. יופי טופי, אבל אחרי שעשינו את זה (הסבר איך לעשות את זה בפוסט הבא - אייטיונס למתקדמים 102, אם אתם צריכים לעשות את זה בינתיים, פשוט  תדברו איתי) עכשיו אנחנו צריכים להחזיר את כל הנתונים שלנו – לא רק את האפליקציות, השירים וכו' אלא גם את כל ה – SMS שכתבנו בעבר, את הרינגטונים מחוברים לאנשי קשר, את כל ההגדרות שלנו וכו'. איך נגרום לזה לקרות? נבצע שחזור.

אז מתי מגבים? באופן עקרוני, כשמסנכרנים את הטלפון עם האייטיונס התהליך כולל גם גיבוי (כתלות בפער הזמן מהסנכרון הקודם). אפשר גם להפעיל את התהליך בצורה ידנית – לוחצים על עכבר ימני על שם האייפון שלנו באייטיונס ובוחרים “Backup”

כדי לשחזר את הנתונים, בוחרים באותה צורה “Restore from Backup…”, התהליך הזה מוחק את כל המידע על הטלפון שלא היה קיים בזמן ביצוע הגיבוי – ראו הוזהרתם (אם כתבתם SMS אחרי ביצוע הגיבוי, הוא ייעלם לכם אחרי השחזור).

מילה חשובה על אבטחה – ברגע שגיביתם, כל אחד יכול לבוא עם האייפון שלו להתחבר לאייטיונס שלכם, לבצע שחזור ואז יש לו את כל הנתונים שלכם אצלו על הטלפון. עכשיו תעצרו שניה ותחשבו איזה מידע אתם מחזיקים על הטלפון. אותי זה מבהיל ולכן חובה (לפחות לדעתי) להגן על הגיבוי בעזרת סיסמא כמו שהסברתי בפוסט הקודם (http://ilifeeffect.blogspot.com/2010/11/blog-post.html).

התקנת גירסה חדשה
אם אתם זוכרים, אפל מוציאים גירסה חדשה (השבוע הם הוציאו את 4.2.1, שווה להתקין http://www.apple.com/ios/) עם עוד יכולות ותיקוני באגים כל כמה חודשים.  המידע על הגירסה המותקנת נמצא בטאב Summary של הטלפון שלכם, חוץ מזה יש אזור (במרכז) שנקרא Version (...) ונראה ככה:

בחלק שנקרא Check for Update כתוב אם מערכת ההפעלה של האייפון מעודכנת ומתי האייטיונס יבדוק את עדכניותה בפעם הבאה (אתם גם יכולים ללחוץ על הכפתור ולבדוק בצורה יזומה). אם הגירסה שלכם לא מעודכנת זה ייראה ככה

במצב הזה (כל עוד הטלפון שלכם לא פרוץ!!!!) אני ממליץ להתקין את הגירסה המתקדמת ע"י לחיצה על כפתור Update. התהליך יחסית ארוך ויכול לקחת בערך שעה או אפילו יותר. הוא כולל הורדה של הגירסה מהאינטרנט (יותר מ – 200 Mb) ואז התקנה ושחזור מגיבוי. לפני שאתם מתקינים גירסה חדשה – תסנכרנו ותגבו את הטלפון.

הערה – יש סיכוי שהאייטיונס יבצע לבד את הבדיקה לגבי עדכניות הגירסה ויודיע לכם:

במצב הזה תלחצו על "הורדה והתקנה" רק אם סנכרנתם את האייפון לאייטיונס, אם לא עשיתם את זה אז תלחצו על "הורדה בלבד", סנכרנו את האייפון ואז תתקינו את הגירסה החדשה (כמו שמתואר למעלה).

לסיכום - תהליך ההתקנה הנ"ל חשוב, אבל צריך לשים לב לנקודות הבאות: רק מי שיש לו טלפון סים פרי, חובה לסנכרן לפני ולפנות שעה וחצי לתהליך...

דבר אחרון להיום, עדכון אייטיונס – מדי פעם יצוץ לכם על המחשב חלון כזה (או דומה)

בחלק העליון ישנם עדכונים חשובים (כמו עדכון לאייטיונס) ובחלק התחתון המלצות לעדכונים או תוכנות חדשות שאפל ממליצים לכם להתקין. תחליטו מה שתחליטו, את האייטיונס רצוי מאוד לעדכן כי לרוב לא ניתן יהיה לעדכן את האייפון ללא עדכון אייטיונס.

איך עושים את זה? בוחרים את התוכנות שרוצים להתקין ולוחצים Install.

בהצלחה

נדב

יום רביעי, 17 בנובמבר 2010

אפליקציה מפתיעה 3


בהתחלה הייתי סקפטי, למה אני צריך אפליקציה ששולחת SMS לחברים שלי לא דרך אורנג', כמה זה כבר עולה?

 אז קודם כל זה עולה די הרבה, בדרך כלל SMS עולה יותר מדקת שיחה (ועכשיו תחשבו כמה כאלה אתם שולחים). ונכון שלרוב האנשים יש סל של מסרונים (קל יותר לכתוב ככה מאשר להתעסק עם האנגלית), אבל האפליקציה הזאת נותנת יותר.
על מה אני מדבר?

WhatsApp – אני לא מהמחדשים פה, האפליקציה הזאת מתפשטת כמו אש בשדה קוצים אבל תנו לי לעודד אתכם בכל זאת לנסות אותה (http://itunes.apple.com/il/app/whatsapp-messenger/id310633997?mt=8).

מה היא עושה? מאפשרת לשלוח מסרונים ולחבר אליהם כל מיני סוגי מדיות כמו תמונות, בנוסף היא מסמנת לנו מתי ההודעה נקראה על ידי הצד השני.

בסך הכל דרך מאוד נוחה לצ'וטט ולהעביר אינפורמציה בחינם (עובד גם על 3G), החיסרון המרכזי הוא שאתה יכול לתקשר רק עם מי שהאפליקציה כבר מותקנת לו על האייפון (לא נתמך באייפד). למשפחה כמו שלי, זה לא ממש בעיה... אבל יש לי גם אינטרס שתתקינו כדי שאפשר יהיה לתקשר עם יותר אנשים (קצת כמו משחק פירמידה)...

הערה – אחרי ההודעה האחרונה של פייסבוק, אני מניח שהם יכניסו לאפליקציה שלהם יכולות דומות ואז האפליקציה הזאת מיותרת, אבל עד שפייסבוק יפעילו את היכולת הזאת בארץ ייקחו כמה חודשים טובים...

מומלץ מאוד ועולה רק דולר.

תיהנו

נדב

יום שני, 15 בנובמבר 2010

צעדים ראשונים, אייטיונס


אתה מכיר מישהו שנוסע להונג קונג? אפשר בגרמניה? מה זה מיקרו סים? באמת, אתה נוסע לקנדה?

מה משותף לכל השאלות האלה? לפחות פעם בשבוע אני שומע אותן, ולמה? כי הרבה אנשים, באמת הרבה, רוצים לקנות אייפון. זה נחמד (בייחוד לסטיב ולשאר בעלי המניות באפל) אבל זה גם אומר שיותר אנשים יכולים לעשות טעויות כי כמו שחלקכם כבר יודעים, האייפון (או כל מכשיר iOS כמו אייפוד או אייפד) הוא בעצם מחשב קטן שהולך איתנו לכל מקום, וככזה הוא זקוק לתחזוק (וקצת כישורים רגשיים...).

אז החלטתי להקדיש כמה פוסטים לפעולות בסיסיות סביב האייפון, נתחיל ונראה לאן נתגלגל.

קודם כל האייטיונס – זאת התוכנה הראשית לתפעול האייפון (גם כל המכשירים האחרים אבל אני אכתוב כאן אייפון, סליחה עם בעלי האייפד והאייפוד). לא מציאה גדולה של תוכנה אבל בכל זאת עושה את העבודה, בואו נתחיל לדבר עליה.

למה צריכים אותה? כתבתי עליה פעם כאן (http://ilifeeffect.blogspot.com/2010/05/iphone.html)  אבל בגדול - כי דרכה מנהלים את כל התוכן שיש לנו על האייפון, אפשר לגבות ולשחזר את המכשיר אם יש לנו בעיה. ובנוסף כי דרכה נשדרג את המכשיר כשאפל תעדכן את מערכת ההפעלה, והיא עושה את זה כל כמה חודשים.
מורידים אותה מהאתר הראשי של אפל (www.apple.com), שימו לב שאפל מעדכנת אותה כל כמה חודשים וצריך לזרום איתם ולעדכן אותה כשהיא מבקשת. ההתקנה היא מעט ארוכה אבל גם היא מסתיימת בסוף.
כשמפעילים אותה ומחברים את המכשיר למחשב נקבל את המסך הבא:

מצד שמאל יש סרגל ניווט לתכנים שונים בסרגל הזה אפשר למצוא את השירים, הסרטים האפליקציות וכו' שיש לנו על המחשב, לא על האייפון, על המחשב. בנוסף אפשר לראות בצד שמאל את iTunes Store, את המידע שיש על האייפון ואת רשימות ההשמעה שיצרנו.

כשנלחץ על השם של האייפון שלנו (כמו בתמונה) נראה את המידע הרלוונטי על האייפון מחולק לכמה טאבים (Summary, info  וכו'). בואו נראה מה יש בטאבים האלה:
Summary – מאפשר לנו לראות נתונים כלליים על האייפון כמו גירסה, ניהול המקום הפנוי וכו'. אבל יותר חשוב, בתחתית המסך ישנו חלק המאפשר להגדיר דברים שונים כמו האם האייטיונס ייפתח כל פעם שנחבר את האייפון, מה דחיסת הוידאו והאודיו המועדפת עלינו אבל באמת חשוב – האם להגן על גיבוי האייפון בסיסמא כן, כן ועוד פעם כן!!! אני אסביר יותר בפוסט על גיבוי אבל בינתיים פשוט תאמינו לי.

Info – כאן ניתן להגדיר מידע על סנכרון אנשי קשר, יומנים וכדומה. הרבה אנשים לא משתמשים בזה, אז אני אדלג, אם יש שאלות – תשאלו.

Apps – המקום לנהל את האפליקציות שלכם, באופן עקרוני כל האפליקציות שקניתם, נשמרות לגיבוי על המחשב שלכם ומנהלים אותן מכאן:

בצד שמאל מופיעה רשימת כל האפליקציות שיש לכם על המחשב ועל האייפון, אם קניתם אפליקציה באייפון, היא תופיעה ברשימה כמסומנת לסנכרון. באמצע אתם רואים את מסך האייפון ומימין את כל הדפים שיש לכם על המכשיר. בעזרת העכבר ניתן למשוך אפליקציות ולייצר תיקיות – נח.

Ringtones – כשמו כן הוא, כאן מסנכרנים רינגטונים שקניתם או יצרתם כמו ששרון הסבירה כאן http://ilifeeffect.blogspot.com/2010/07/blog-post.html

Music – אם אתם משתמשים באייפון כמכשיר לשמיעת מוזיקה, זה המקום בשבילכם. כאן אתם יכולים לסמן איזה  שירים יעברו לאייפון. אפשר לעשות את זה דרך Playlists אם בא לכם להכין כאלה או פשוט לסמן אמנים אהובים עליכם. יחסית נח לתפעול אחרי שמתרגלים.
כאן המקום לפתוח סוגריים, איך מעלים שירים לאייטיונס? לוחצים על  'File' ואז ‘Add file / Folder to library’, מסמנים את התיקיות שירים שרוצים וזהו.

אם כבר דיברנו על זה אז העלאת וידיאו דורשת קצת יותר. האייטיונס וכל המכשירים הרלוונטיים מזהים רק mp4 ולכן צריך להמיר את הפורמט. ניתן למצוא כל מיני תוכנות חינמיות לזה, אני משתמש ב – .http://www.snapfiles.com/get/jodixipodvideo.html
אחרי שהמרתם, פשוט תוסיפו את הקבצים לאייטיונס כמו שהסברתי למעלה.
מכאן והלאה הטאבים די דומים – סנכרון הסרטים, iTunes U שאלה פודקאסטים לימודיים וספרים. בכל זאת מילה על ספרים, אם אתם שומעים / קוראים ספרים דרך האייפון (מאוד נוח ונעים, בדיוק סיימתי את שר הטבעות – גדול), אז אחרי שמעלים את קבצי mp3 לאייטיונס כמו שתארתי למעלה, צריך קצת לעבוד עליהם. ככה עושים את זה:
מסמנים את כל הקבצים של הספר, לוחצים עבר ימני ו “Get Info”, עוברים ל – Options, מופיע מסך דומה לזה. חשוב לשנות את Media Kind ל – AudioBook.


הטאב האחרון הוא של תמונות, פשוט תקבעו איזה תמונות (או תיקיות של תמונות) אתם רוצים להעלות לאייפון, הפעולה הזאת היא חד כיוונית, אם אתם רוצים להעביר תמונות מהאייפון תסתכלו כאן http://ilifeeffect.blogspot.com/2010/05/iphone.html

זהו, בסוף תלחצו על Sync  או Apply ותנו לזה קצת זמן, בייחוד בפעם הראשונה.
תיהנו
נדב

יום שבת, 23 באוקטובר 2010

Back to Life, Back to Reality


הרבה זמן לא דיברנו, מאז ראש השנה! אל תדאגו יש לי סיבות טובות ותירוצים טובים עוד יותר.

הייתי עם המשפחה החופשה ארוכה בקרוואן בקליפורניה, היה טיול ממש שווה ואפילו רעיתי בבלוגים אחרים בזמן הזה אבל חזרתי - והגיע הזמן לדבר על האירועים המעניינים שעברו עלינו בגזרת אפל.

את האמת, קרו המון דברים – האייפון 4 הגיע לארץ ועכשיו רואים אותו בכל מקום. ב-כ-ל  מ-ק-ו-ם! זה די מדהים, קראתי תחזית שאומרת שתוך שנה יהיו פה מיליון מכשירי אייפון. נראה לי שבשורה התחתונה, חברות הסלולאר עשו עיסקה טובה ואנחנו כצרכנים עוד יותר. מצער אותי מאוד לעומת זאת שאצלינו האייפון נמכר במחיר היקר ביותר בעולם!!!! אני את שלי קניתי בהונג קונג בעזרת כמה חברים טובים.

אבל היום נדבר על הטיול המשפחתי בחו"ל ואיך מסתדרים עם ארבעה אייפונים ואייפד בתוך קרוואן???
אני לא יודע אם סטיב ג'ובס התכוון לזה, אבל האייפד הוא המוצר הקלאסי לתייר בארצות הברית. אם אתם נוסעים לארצות הברית, תשקלו לקנות אייפד (3G) במיוחד לטיול. בעבר כתבתי פוסט על חוויות האייפון בחו"ל (http://ilifeeffect.blogspot.com/2010/06/blog-post_21.html), עם האייפד החוויה מתחזקת.
בארץ, אנחנו רגילים להיות מחוברים כל הזמן – GPS, המלצות על מסעדות ושירותים אחרים, טלפון, SMS, אימייל, טוויטר וכמובן פייסבוק. לרובנו יש אינטרנט סלולרי, וגם אם לא – יש WIFI בכל מקום: בבתי קפה, בגינה הציבורית ועכשיו אפילו באוטובוסים.
בחו"ל, ובעיקר בארה"ב – אין לנו את זה, פשוט כי פריסת ה-WIFI שם מאוד מאוד דלילה, ולרוב אם כבר יש WIFI הוא נעול ומוגן בסיסמא (למרות שבחודשים האחרונים החומה נפרצה וגם מקדונלדס וגם סטארבקס מספקים WIFI חינם). בכל מקרה, האייפד פותר את הבעיה ע"י כך שהוא מספק לנו חיבור לאינטרנט סלולרי ב - $25  (2 גיגה) או ב - $15 (250 מגה). החיבור הזה זמין כל הזמן (להוציא אזורים דלילי אוכלוסיה וטכנולוגיה כמו יוסמיטי...) ומאפשר לנו, מלבד להקל על הצורך הבלתי נשלט שלנו להיות מחוברים כל הזמן, גם למקסם את חוויות הטיול.
ככה נראה מקום דליל אוכלוסיה J


בואו נסתכל על ה-GPS – היה לנו גם אחד רגיל שמחובר לאוטו, אבל הוא כל כך פחות טוב מהאפליקציות של האייפד שמהר מאוד הוא הפך למכשיר גיבוי בלבד (או משקולת לניירות). בהתחלה השתמשנו בווייז (Waze), כמו שאנחנו רגילים מהארץ, אבל אחרי שעה וחצי של נסיעה עברנו להשתמש באפליקציית מפות (maps) הבסיסית של אפל שבגלל החיבור שלה לגוגל מאפשרת לך למצוא כל דבר ומהר: אתם רוצים חנות Cupcakes בפאלו אלטו?

רק תרשמו ' Cupcakes' באפליקציה ותקבלו את כל החנויות הרלוונטיות בסביבתכם. געו באצבע בחנות שאתם רוצים ומיד תקבלו לא רק הוראות הגעה מדויקות ממיקומכם הנוכחי, אלא גם את הטלפון של החנות ואתר האינטרנט שלה.
עוד שתי הערות בעניין הזה:
1.      ה-maps נותן גם הוראות להגעה ברגל או בתחבורה ציבורית, שזה ממש מעולה בטיול.
2.      אל תטריחו את עצמכם בעניין ה-cupcakes. כמו ברוב הדברים שקשורים לאוכל – האמריקאים פשוט חסרי טעם.
החיסרון היחיד הוא שהאפליקציה הזאת לא מדברת בקול רם, אבל כל עוד יש לכם נהג משנה בסביבה – הכל טוב. פעם אחת נהגתי לבד בוואנצ'יק (על כל עשרת מטרי האורך שלו) בתוך לאס וגאס וזאת הייתה חוויה די מאתגרת.

עוד דוגמא? בבקשה – רצינו לקנות מצלמה, גיגלתי על הדגם הספציפי וראיתי שהוא זמין ב – Best Buy, נכנסתי לאתר שלהם וראיתי מה המחיר, עברתי ל – Maps ותוך עשר דקות הייתי עם מצלמה. אני מניח שבלי האייפד הייתי מחכה למצלמה עד היום.
ברור שאפשר לחפש מקומות ספציפיים (לפי שם או כתובת) אבל זה שאפשר לעשות גם חיפושים גנריים יותר (כמו – Gas Station או RV Park) הופך את האפליקציה הזו לשילוב קטלני של גוגל, דפי זהב ו-GPS ביחד.

גילינו שהסקייפ עובד טוב מאוד וגם ה – SMS שלו בסדר גמור, קצת ביאס שאין עדיין באייפד מולטי טסקינג, אז לא יכולנו לקבל שיחות ללא הכנה מוקדמת אבל סך הכל, פתרון מאוד משתלם ונוח לשיחות הביתה – מחיר טוב (מחיר דקת שיחה ב-skype out הוא 13 סנט), ובניגוד לכל מיני כרטיסי חיוג, אתה לא צריך למצוא מכשיר טלפון פיסי כדי לדבר – מדברים מהאייפד עצמו (כדאי עם אזניות) והוא הרי זמין כל הזמן J

אם אתם נוסעים לדיסנילנד, יש לי שלושה דברים להמליץ לכם:
1-      תגיעו לא בעונה, התורים לא כאלה היסטריים.
2-      תכוונו על ימים בלי גשם, אם בכל זאת יוצא לכם יום גשום – לכו לאכול שוקו (כן, את השוקו הזה אוכלים ולא שותים) באמצע, זה פיתרון קסם.
3-      תשתמשו באפליקציה כדי לעזור לכם להתמצא (נבדק גם ב – six flags וזה ממש הציל אותנו). אנחנו השתמשנו ב - http://itunes.apple.com/us/app/disneyland-california-mini/id291830024?mt=8 אבל גם האפליקציה הזאת נראית לי טובה http://itunes.apple.com/us/app/disneyland-iguide-walkee/id314653722?mt=8 רק שהיא עולה ארבעה דולר.


אם תהיתם – גם נכנסנו לאפל סטור וקנינו עוד אייפד (לעוד בת משפחה שנוסעת בעוד חודש) J
כן כן, סטיב ממשיך לעשות עלינו כסף, אבל הוא מספק את הסחורה.

ואחרון חביב, בואו לא נשכח, טיול כזה כרוך בנסיעות לא קצרות שבהן האייפד ושאר מכשירי ה-i הוכיחו שוב את יעילותם כנוגדי שעמום לגדולים ולקטנים...

בפוסט הבא נדבר קצת על ההתרשמות שלי מאייפון 4, אם יש לכם נושאים או חוויות, אתם מוזמנים ליצור איתי קשר.

תיהנו
נדב